Влада Білгородщини організувала термінову евакуацію дітей з регіону

15:00 19.03.2024

Загалом буде переселено близько 9 тис. дітей

Через посилення обстрілів, влада Білгородщини вирішила вивезти дев'ять тисяч дітей з регіону.

Як інформує видання «Главком» про це повідомив губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков, якого цитують пропагандистські ЗМІ. 

Гладков заявив, що ухвалено рішення вивезти з Білгородської області в інші регіони Росії близько 9 тис. дітей «через обстріли з боку Збройних сил України».

«Велику кількість сіл на сьогоднішній день ми відселяємо, зараз плануємо вивезення близько 9 тис. дітей з Білгорода, Білгородського району, Шебекинського округу, Грайворонського району... 22 числа 1,2 тисячі дітей їдуть до Пензи, Тамбова та Калуги, до Ставропольського краю... Систему вибудувано», – ззначив він.

За даними української розвідки, влада Білгородської області РФ вирішила проводити евакуацію місцевих жителів у зв'язку з військовими діями російських добровольців.

Раніше російські добровольці звернулися до мешканців Білгородської та Курської областей із закликом негайно евакуюватися та зазначили, що на це вони мають півтори години часу. У зверненні йдеться, що керівництво Курської та Білгородської областей проігнорувало попередження добровольців, озвучене 13 березня та «жодних заходів щодо евакуації мирного населення Білгородщини та Курщини вжито не було».

Теми:

Ще на цю тему