Стало відомо, скільки керованих авіабомб вже скинули рашисти в 2024 році, цифра вражає

11:20 19.03.2024

Чи можна щось протиставити цьому виклику зі сторони ворога

За перші 77 днів 2024 року тактична авіація «ВКС РФ» застосувала для ударів по Україні аж 3500 керованих авіабомб з модулем УМПК. Це у 16 разів більше, аніж в аналогічний період 2023 року. Таким чином виходить, що наразі рашисти скидають в середньому до 50 керованих авіабомб на добу.

Як овідомляе Війсковий портал« DEFENSE EXPRESS»
Про це в своїй статті “Які фактори впливають на ситуацію на фронті” для Укрінформузазначив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.


Генерал-лейтенант Гаврилюк наголосив, що переламати домінування рашистів у повітрі, що зокрема й дозволяє ворогу скидати керовані авіабомби на нашу територію, могло би надходження винищувачів F-16 із далекобійними ракетами класу "повітря-повітря". Але зараз F-16 ще нема, а "запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня", що ускладнює виконання своїх завдань Силами оборони України.

Крім того, заступник міністра оборони України наголосив також і на тому, що наразі російські загарбники мають значну перевагу по кількості наявних артилерійських боєприпасів.


"Росія оцінила нинішні виробничі можливості України та країн-союзників і використовує свою перевагу у боєприпасах, фактично не зменшуючи інтенсивності вогню. Від початку 2024 року перевага в артилерійському вогні вздовж лінії фронту становить 7:1 на користь ворога. У Кремлі розраховують, що їм вистачить снарядів для домінування на полі бою ще на тривалий час. Цей вогневий вал забезпечують не лише російські заводи. Північнокорейський режим допомагає росіянам з озброєнням у значній кількості”, - зазначав у своїй статті генерал-лейтенант Гаврилюк.

Він також наголосив, що Україна та партнери повинні знайти можливості забезпечити Сили оборони всім необхідним, попри поточні проблеми з виробництвом. Нашим воїнам передусім треба засоби протиповітряної оборони, літаки, ракети дальнього радіусу дії, снаряди (особливо калібру 155 мм) та сучасні системи РЕБ.

Раніше Defense Express розповідав про те, що SM-6 - зенітна ракета, яка далекобійніша за Patriot й точно може вирішити проблему з "ВКС" РФ.

Теми:

Ще на цю тему