Кримського підприємця, який обслуговував окупаційну «прокуратуру», засуджено до 4 років тюрьми

17:00 18.03.2024

Соломʼянський районний суд Києва оголосив вирок підприємцю з окупованого Криму, який надавав товари і послуги незаконно створеній Росією «Прокуратурі Республіки Крим».

Про це повідомляє Центр журналістських розлідувань з посиланням на вирок суду.

За матеріалами справи, кримчанин з грудня 2022 року постачав обладнання для облаштування робочих приміщень «прокуратури» Криму у межах державного оборонного замовлення на 2022 рік на загальну суму 3,5 млн російських рублів.

Згідно з реєстрами, які дослідили слідчі в рамках кримінальної справи, основним видом діяльності засудженого як підприємця є «Торгівля роздрібна меблями, освітлювальними приладами та іншими побутовими виробами в спеціалізованих магазинах». В ролі «постачальника» він уклав 6 контрактів з 3 замовниками, зокрема контракт з «Прокуратурою Республіки Крим».

На запит слідчих Офіс президента України повідомив, що кримський підприємець наразі все ще є громадянином України.

Суд визнвав його винним за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального Кодексу – дії у вигляді передачі матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території та (або) збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора. Чоловіка засуджено до 4 років позбавлення волі із забороною займатися господарською діяльністю строком на 10 років та з конфіскацією майна на користь держави. Оскільки підприємець досі перебуває на тимчасово окупованій території Криму, вирок оголошено заочно. Засуджений відбуватиме покарання після затримання українськими правоохоронцями.
 

Ще на цю тему