Дані розвідки Німеччини: РФ готується до нападу на країни НАТО – ЗМІ

19:15 16.03.2024

Спецслужби Німеччини підготували для уряду аналіз військової загрози з боку РФ: “з 2026 року” вона може напасти на територію країн-членів НАТО.

Про це повідомляє Business Insider, пише Центр журналістських розслідувань.

Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, РФ готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ і розміщення ракет на заході країни, а також нарощування російського виробництва озброєнь.

Останнє може призвести до того, що Росія подвоїть свою військову міць протягом наступних п’яти років у порівнянні з сьогоднішнім днем, особливо в галузі звичайних озброєнь, йдеться у секретному звіті.

“Уже не можна виключати”, що Росія нападе принаймні на частину території НАТО “з 2026 року”, наприклад у країнах Балтії або Фінляндії, цитує звіт Business Insider. Він наголошує, що німецькі служби досі не робили таких конкретних заяв публічно.

За інформацією Business Insider, у штаб-квартирі НАТО також поділяють занепокоєння щодо зростання військової потужності Росії та подальшої конфронтації, але вважають, що це не обов’язково має призвести до війни.

Зокрема видання цитує оцінку американських спецслужб, які “в середньостроковій перспективі” не бачать небезпеки нападу Росії на НАТО і вважають, що російським збройним силам знадобиться ще від п’яти до восьми років, щоб відновити військову міць, яку вони мали до вторгнення в Україну.

Протягом останніх тижнів низка європейських країн НАТО уже попереджає про ризик агресії РФ у найближчому майбутньому. Приміром, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив у січні, що Альянс повинен готуватися до нападу Росії на країну НАТО протягом 5-8 років.
 

Ще на цю тему