Більшість правлячої коаліції Німеччини підтримала передачу ракет Taurus Україні

21:00 16.03.2024

Голосування йшло по резолюції про «необхідність непохитної підтримки України з боку ЄС».

Понад половина представників правлячої коаліції Німеччини підтримали передачу ракет Taurus Україні під час засідання в Європарламенті. Про це повідомляє видання Bild, пише ZN.UA.

Депутати Бундестагу у четвер, 14 березня, не ухвалили рішення, відповідно до якого ракети Taurus могли б передати Україні. При цьому на засіданні Європарламенту в Страсбурзі політики з СДПН, ВДП та «Зелених» проголосували здебільшого за резолюцію, згідно з якою Україні потрібні крилаті ракети — такі, як Taurus.

Голосування йшлося за резолюцією про «необхідність непохитної підтримки України з боку ЄС», в якій під пунктом 11 наголошується: «Країна особливо потребує високорозвинених систем ППО, крилатих ракет великої дальності, таких як Taurus, системи Storm Shadow і Scalp, сучасних бойових літаків, різних видах артилерії та боєприпасів, а також дронах».

У результаті 451 депутат підтримав резолюцію, 46 висловилися проти та 49 утрималися. Представники ВДП та «Зелених» у парламенті ЄС одноголосно проголосували за резолюцію — на відміну від голосування у Бундестазі, де переважала коаліційна дисципліна.

«Голосування у Страсбурзі показує, наскільки ізольований уряд світлофора у Берліні зі своєю лінією. Незважаючи на те, що ми, ХДС/ХСС, вітаємо голосування депутатів ЄС від СДПН, "Зелених" та ВДП, подання протилежних позицій у Брюсселі та Берліні є обманом виборців», - заявив BILD голова групи ХДС/ХСС у парламенті ЄС Даніель Каспарі.

Раніше повідомлялося, що генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бройєр розповів законодавцям про чисельність ракет на озброєнні Німеччини та про "особливі ризики їх передачі Україні".
 

Ще на цю тему