Дрони атакували відразу лва НПЗ у Сампрській області – росЗМІ

09:00 16.03.2024

Уранці 16 березня у Самарській області Росії сталися пожежі на двох нафтопереробних заводах. Російські пропагандистські ЗМІ заявили про атаку українських безпілотників.

Зокрема один із дронів начебто атакував нафтопереробний завод у Сизрані, у результаті чого вогонь охопив близько 500 квадратних метрів території. На місце події виїхали екстрені служби, пише ZN.UA.

За інформацією росЗМІ, ще низка БПЛА вразили Новокуйбишевський НПЗ, там також була пожежа, яку вдалося загасити. Попередньо, на двох об'єктах ніхто не постраждав.

Нагадаємо, уранці 10 березня у Курську сталася пожежа на території нафтобази. Місцевий губернатор заявив, що знову винен український безпілотник.

Тієї доби по Росії був завданий один із наймасовіших ударів безпілотниками. Зокрема у Таганрогу в Ростовській області два десятки безпілотників атакували місцевий авіазавод.

Також 12 березня у місті Кстово в Нижегородській області Росії сталася пожежа на території нафтопереробного заводу «Лукойл-Нижегороднефтеоргсинтез». Губернатор області Глєб Нікітін заявив, що об'єкт паливно-енергетичного комплексу загорівся унаслідок атаки українського безпілотника.

Тієї ж ночі у місті Орел після серії вибухів стало відомо про пожежу на нафтобазі. Там влада стверджувала, що обійшлося без постраждалих.

А 13 березня внаслідок атаки безпілотників сталася пожежа на нафтопереробного заводі у російському місті Рязань ‒ найбільший нафтопереробний завод «Роснефти». Він отримав пошкодження двох із чотирьох установок із первинної переробки нафти.

У ніч на 15 березня українські безпілотники атакували нафтопереробний завод у Калузькій області. Дрони досягли цілі та вразили підприємство «Первый завод». В українській розвідці підкреслили, що це одне з підприємств, яке росіяни використовують у військових цілях.
 

Ще на цю тему