Найбільший НПЗ «Роснефти» в Рязані після удару дронів втратив половину потужностей

08:20 14.03.2024

Найбільший нафтопереробний заводі «Роснефти» в Рязані отримав пошкодження двох із чотирьох установок із первинної переробки нафти внаслідок удару дронів напередодні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела, пише видання ZN.UA.

Мова йде про установки типу АВТ-4 і АТ-6, де відбувається розділення нафти на основні фракції – бензинову, гасову, солярову.

Українське джерело агентства у свою чергу повідомило, що атаки безпілотників проводила Служба безпеки України.

«Ми планомірно реалізуємо детальну, прораховану стратегію зниження економічного потенціалу Росії», - сказав співрозмовник.

Опубліковані в соціальних мережах матеріали демонстрували стовпи чорного диму, що піднімається над заводом, який переробляє близько 12,7 мільйонів метричних тонн нафти на рік, або 4,6% від загального обсягу в Росії, згідно з джерелами в галузі.

За даними Reuters, на частку цього підприємства припадає близько 6,4% російського виробництва бензину, 4,1% дизельного палива, 7,7% мазуту і 8% авіаційного палива. Повні дані про російське виробництво не публікуються.

Рязанський завод – третій у Росії за рівнем потужностей після НПЗ Газпромнєфть-ОНПЗ в Омську і Кірішинєфтєоргсинтез біля Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, минулої ночі у місті Орел після серії вибухів стало відомо про пожежу на нафтобазі. Там влада стверджувала, що обійшлося без постраждалих.

Також уранці 12 березня у місті Кстово в Нижегородській області Росії сталася пожежа на території нафтопереробного заводу «Лукойл-Нижегороднефтеоргсинтез». Губернатор області Глєб Нікітін заявив, що об'єкт паливно-енергетичного комплексу загорівся унаслідок атаки українського безпілотника.
 

Ще на цю тему