РФ заборонила в’їзд топпосадовцям та політикам країн Балтії

11:20 13.03.2024

Російське МЗС оголосило про заборону на в’їзд 347 топпосадовцям та політикам країн Балтії

Росія оголосила заборону на в’їзд 347 громадянам Естонії, Латвії та Литви, у тому числі багатьом чинним і колишнім топпосадовцям.

Я повідомляе видання «Главком» про це йдеться у публікації МЗС країни-агресорки.

Міністерство закордонних справ РФ пояснило ці заходи «ворожою політикою» балтійських держав щодо Росії. Такою політикою країни-агресорка називає відстоювання жорсткіших санкцій і більшої військової підтримки України, «втручання у внутрішні справи Росії, гоніння російськомовного населення, варварська кампанія з масового знесення пам’ятників радянським воїнам-визволителям, переписування історії та героїзація нацизму».

Повний список з 347 імен у МЗС РФ не опублікували, однак серед них – практично усі ключові міністри уряду Латвії, у тому числі прем’єрка Евіка Сіліня та очільник МЗС Кріш’яніс Каріньш, та двоє колишніх президентів – Егілс Левітс і Вайра Віке-Фрейберга.

У списку також багато топпосадовців Естонії – чинна прем’єрка Кая Каллас, очільник МЗС Маргус Тсахкна, спікер парламенту Лаурі Хуссар, міністр юстиції Калле Лаанет та інші, а також експрезидентка Керсті Кальюлайд та колишній прем’єр Юрі Ратас. З литовських посадовців у списку – очільник МЗС Габріелюс Ландсбергіс, міністри юстиції і фінансів, а також головнокомандувач литовської армії Вальдемарас Рупшис.

Ще на цю тему