Українська авіація уразила російський танкер, на якому був розміщений командний пункт ворога / Фото

08:00 12.03.2024

Повітряні Сили України нанесли удар по танкеру «Механик Погодин», що використовувався окупантами командний пункт.

Подробиці щодо ураженого танкера нагадав Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews, на своїй сторінці у Facebook.

Отже, це російський танкер MEKHANIK POGODIN. Oil/Chemical Tanker, IMO: 9598397. 

Танкер був заарештований в порту Херсон ще у 2018 році.

«Нагадаємо, 10 серпня 2018 тодішній постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін повідомив, що Управління СБУ в Автономній республіці Крим виявило в Херсонському морському торговельному порту судно російської компанії, яка перебуває під санкціями за рішенням Ради національної безпеки та оборони України. При цьому він висловив переконання, "що вийде з цього порту воно нескоро» - і професор, доктор юридичних наук Борис Бабін виявився правим», - пише Андрій Клименко.

Арешт танкера стався тому, що він належав російській компанії ВЕБ «Лізінг», яка була внесена до санкційного списку України рішенням РНБО від 26.07.2018.

«Отже, він там і дочекався вирішення своєї судьби. Санкції, кажете, не працюють?», - додає Клименко.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему