Рашисти пішли на підміну із назвами субмарин через одну проблему на флоті та ВПК

16:40 11.03.2024

Російський підводний човен Б-586 "Кронштадт", на який повісили табличку з назвою "Санкт-Петербург", березень 2024 року, фото з відкритих джерел

Про які саме підводні кораблі мова, і що ж там за проблема виявилась

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Встрій ВМФ РФ 31 січня 2024 року була прийнята дизель-електрична субмарина Б-586 "Кронштадт" проекту 677 "Лада", введена до складу Північного флоту. Але цікаво, що після помпезної церемонії вводу в стрій флоту цей підводний корабель так і не покинув добудовну стінку "Адмиралтейских вервей" в Санкт-Петербузі, що в принципі виглядало дивно.

А тепер рашистські профільні ресурси помітили ще більш дивну метаморфозу – на підводний човен "Кронштадт" почепили табличку з назвою "Санкт-Петербург", ймовірно для "маскування" факту, що на цій субмарині досі тривають дрібні доробки, навіть після формального вводу в стрій.


Російський підводний човен Б-586 "Кронштадт", фото з відкритих джерел

Окремий парадокс полягає в тому, що назву "Санкт-Петербург" до цього моменту носив інший підводний корабель проекту 677 "Лада", який взагалі опинився у "підвішеному" стані. Бо спочатку в квітні 2023 року росіяни заявили про намір списати "Санкт-Петербург", бо цей човен начебто дешевше утилізувати, аніж ремонтувати. Але на даний момент підтверджень тому, що рашисти почали утилізацію цієї субмарини – нема, натомість є твердження, що цей підводний корабель просто "виведений в резерв".

Тим не менш, ця вся історія із підміною назв субмарин є доволі показовою в плані спроби "закамуфлювати" таку проблему – російські корабели замість "аналоговнєтного" підводного човна здали проблемний корабель, який потрібно ще доопрацьовувати, а керівництво ВМФ РФ на це просто "закрило очі".



Рашистський підводний човен Б-585 "Санкт-Петербург", ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіяни декларували, що субмарини проекту 677 "Лада" стануть першими в їх флоті, що матимуть повітрянезалежну автономну силову установку, яка дозволятиме тривалий час перебувати під водою. Натомість це вийшли "класичні" дизель-електричні субмарини, роботи по яким зайняли дуже тривалий час – добудова того ж "Кронштадта" тривала взагалі 16 років.

Ймовірно, наведена вище історія стала однією із причин, які привели до відставки екс-командувача ВМФ РФ Ніколая Євмєнова, котра відбулась на тлі нездатності рашистів запобігти атакам українських кораблів-камікадзе на кораблі Чорноморського флоту.


Російська субмарина Б-586 "Кронштадт" під час випробувань, грудень 2021 року, фото з відкритих джерел

Ще на цю тему