Польські фермери вирішили тимчасово розблокувати КПП "Краківець"

19:00 09.03.2024

Українські прикордонники отримали від польської сторони інформацію, що фермери нібито планують тимчасово розблокувати рух в напрямку пункту пропуску "Краківець" на кордоні.

Як пише "Європейська правда", про це в етері телемарафону сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Нам повідомили, це може тривати десь до 13 (березня). Але чи буде дотримано це, чи дійсно до 13 числа фактично розблокують напрямок пункту пропуску "Краківець", будемо бачити", – зазначив він.

За його словами, станом на ранок 9 березня приблизно 2300 вантажівок перебувають в чергах на всіх напрямках, де польські фермери ускладнюють проїзд або практично унеможливлюють їхній проїзд.

Віцеголова Єврокомісії у Варшаві обговорить блокування кордону з Україною
"Найбільш складна ситуація навпроти пунктів пропуску "Ягодин" та "Шегині". Фактично там польські фермери взагалі не пропускають вантажівки, які слідують у бік Польщі", – вказав Демченко.

Він уточнив, що за минулу добу, 8 березня, у бік України через "Ягодин" вʼїхали близько 70 вантажівок, через "Шегині" — близько 20.

Водночас, зауважив Демченко, інші категорії транспорту – легкові автомобілі та автобуси, фермерські фермери не блокують, а в українські пункти пропуску прибувають гуманітарні та інші важливі вантажі.

Раніше повідомляли, що польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок до шести пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Ще на цю тему