Всі на вихід: в Естонії заборонили продаж товарів компаній, які працюють в...

09:00 09.03.2024

Міністерство оборони Естонії заборонило продаж товарів компаній, які продовжують вести бізнес в Росії, на територіях пов’язаних із силами оборони. Мова йде про припинення реалізації продукції великих корпорацій, зокрема PepsiCo, Mars, Philip Morris International у торговельних точках.

Про це повідомляє видання «Флот 2017» з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Естонії.

Заначається, що заборона діє на торгові автомати, кафе й інші торгові точки, які продають продукцію таких компаній, як PepsiCo, Mars, Nestle, Unilever та Mondelēz International під юрисдикцією оборонного відомства.

Також під заборону потрапили тютюнові вироби від Philip Morris International та Japan Tobacco International.

“Я розумію, що розпорядження про припинення поставок продукції PepsiCo, Mars, Nestle та інших великих корпорацій в межах юрисдикції Міноборони може викликати певний дискомфорт, але для багатьох продуктів можна знайти альтернативи від естонських виробників, і більше благо переважує невеликі незручності. Я сподіваюся на розуміння всіх – давайте допоможімо Україні перемогти”, – сказав Міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Він звернув увагу, що багато західних компаній припинили діяльність в росії, втім, досі є ті, хто продовжує підтримувати економіку країни-терориста.

Очікується, що продукцію буде вилучено з асортименту протягом 60 днів після отримання повідомлення торговими партнерами Міністерства оборони.

Нагадаємо, раніше “Флот 2017” писав, що уряд Естонії планує припинити фінансування освіти російською мовою.

Ще на цю тему