На одному з найбільших у Росії меткомбінатів стався вибух через атаку БпЛА

19:40 07.03.2024

На доменному виробництві Череповецького металургійного комбінату стався вибух, причиною називають атаку безпілотника.

Про це повідомляє Телеграм-канал «Осторожно, новости», передає Укрінформ.

За інформацією ЗМІ, мешканці Череповця повідомили про гучний вибух у районі четвертої домни Череповецького металургійного заводу (ПАТ «Сєвєрсталь»), який стався приблизно о 5:45-6:00.

Гендиректор заводу Євген Виноградов заявив про «технологічний інцидент» у доменному виробництві. «Постраждалих немає. Один із агрегатів виведений у запланований раніше ремонт. Причини інциденту з'ясовуються», - зазначив він.

Водночас місцеві ЗМІ написали, що реальною причиною вибуху була атака на завод БпЛА.

Згодом т.в.о.губернатора Вологодської області, до складу якої входить Череповець, Георгій Філімонов підтвердив влучання безпілотного літального апарата «невстановленої приналежності» у районі доменної печі на підприємстві Сєвєрсталь. За його інформацією, інцидент стався о 5:40.

Череповецький комбінат – один із найбільших металургійних заводів не лише Росії, а й світу. Це ключовий актив публічного акціонерного товариства «Сєвєрсталь», на підприємстві працюють 23 тис. людей. Сєвєрсталь перебуває під санкціями України, США, Великої Британії, Канади, Австралії, Нової Зеландії.

Як повідомлялося, за останні два тижні в Росії були два подібні інциденти на великих підприємствах. Зокрема, 24 лютого у Липецькій області сталася пожежа на території Новолипецького металургійного комбінату (НЛМК). Причиною займання назвали падіння безпілотника.

Теми:

Ще на цю тему