У складі чорноморського флоту РФ наразі більш як 30 суден, із них 10 ракетоносіїв - речник ВМС

11:40 07.03.2024

У складі чорноморського флоту РФ наразі на ходу більш як 30 суден, із них 10 ракетоносіїв.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Військово-Морських сил ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

«У складі чорноморського флоту на ходу більш як 30 одиниць суден, із них близько 10 носіїв ракет і три підводні. Так, звісно, у них серйозні проблеми насамперед із військовою логістикою. Вже кілька місяців фактично жодного застосування цих ракет, типу «Калібр», крім одного підтвердженого випадку після затоплення «Цезаря Кунікова». Тим не менш нам точно є над чим працювати», - підкреслив Плетенчук.

 

Стосовно великих десантних кораблів речник ВМС ЗСУ повідомив, що на сьогодні з 13 одиниць, які були на початок повномасштабного вторгнення, на ходу залишаються п'ять. Вони перебувають у пунктах базування, уточнив він.

Речник також поінформував, що авіація ворога над Чорним морем активна. Вони здебільшого ведуть розвідку. «Є невеликі паузи. Після втрати СУ-24 вони таку ланку авіації зараз не застосовують. Тим не менше, на жаль, можна констатувати, що над Чорним морем у повітряному просторі досі відчутна домінація російської авіації», - сказав він.

Ще на цю тему