Французька компанія Thales може поставити Україні більше радарів для ППО

09:00 06.03.2024

Французька компанія Thales, яка займається виробництвом радіолокаційних систем та військової електроніки, може допомогти Україні отримати більше РЛС GM200, які застосовуються у системах ППО. 

Про це гендиректор компанії Патріс Кейн написав у Twitter, повідомляє ZN.UA.

"Якщо українці хочуть більше радарів GM200: два, три, чотири, п'ять, то ми знаємо, як це організувати", – заявив Патріс Кейн.

Наразі відомо про один багатофункціональний тактичний радар ППО ControlMaster 200 (GM200 + CONTROLView), який вже доставлений в Україну. Окрім цього, компанія постачала іншу електроніку для ЗСУ, але її номенклатура невідома.

Як відомо, у 2022-му році численні зразки техніки Thales були знайдені в російських танках, БМП, БМД та пристроях спостереження. Компанія займалася постачанням техніки до РФ, попри санкції, впродовж багатьох років ще до повномасштабного вторгнення.

Пізніше компанія вийшла з Росії та заключила контракти з урядом Франції на поставки оборонних систем вже Україні. Зокрема, в лютому 2023-го міністри оборони України та Франції підписали меморандум з французькою компанією про постачання радіолокаційних систем MG-200 для протиповітряної оборони України.
 

Ще на цю тему