В уряді Німеччини відповіли Росії на «злив» прослуховування щодо постачання ракет Україні

19:20 04.03.2024

Німеччина звинуватила Росію в спробі розділити Європу за допомогою публікації перехопленого запису переговорів німецьких військових через сервіс Webex про те, як підтримати Україну проти вторгнення Кремля. 

Під час розмови військові обговорювали варіанти постачання до України далекобійних ракет Taurus, а також можливий удар ними по Керченському мосту, пище ZN.UA з посиланням на Reuters.

«Ця гібридна атака мала на меті створити небезпеку і розділити нас. І це саме те, чого ми не допустимо. Ми перебуваємо в постійному контакті з нашими партнерами», – заявив 4 березня речник німецького уряду.

Чиновник назвав «абсурдною пропагандою» заяви Кремля про те, що в німецькому міноборони «предметно і конкретно обговорюються плани нанесення ударів по російській території». 

Раніше Німеччина підтвердила автентичність 38-хвилинної розмови, заявивши, що розслідує те, що вона назвала очевидним актом прослуховування з боку Росії, яке було частиною «інформаційної війни».

Нагадаємо, Велика Британія запропонувала Німеччині рішення, за якого вийде надати більше крилатих ракет Storm Shadow для України, а Лондон отримає від Берліна німецькі ракети.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що для розгортання далекобійних крилатих ракет Taurus в Україні потрібні солдати Бундесверу. На це голова комітету Бундестагу з європейських справ Антон Хофрайтер заявив, що це неправда. Він навів приклад Південної Кореї, де було розгорнуто 260 крилатих ракет Taurus без присутності Збройних сил Німеччини.
 

Ще на цю тему