Рада міністрів ЄС з юстиції та внутрішніх справ обговорить розвиток ситуації в Україні – єврокомісар 

14:20 04.03.2024

У понеділок, 4 березня, Рада міністрів ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ обговорить розвиток ситуації в Україні. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко візьме участь у заході онлайн.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком зустрічі європейських міністрів заявила єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоганссон, повідомляє Укрінформ.

"Ми також говоритимемо про Україну. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко буде присутнім (на зустрічі - Укрінформ) онлайн. Це надасть іще одну можливість продемонструвати, наскільки ми є рішучими у підтримці українців і України. Тому що ситуація є важливою просто зараз. Дуже важливо з тими коштами, що ми вирішили витратити, підтримати Україну на її шляху до членства в ЄС", - зазначила представниця Єврокомісії.

За її словами, двома іншими важливими темами на порядку денному засідання Ради міністрів ЄС буде координація дій на європейському рівні у боротьбі з організованою злочинністю та контрабандою наркотиків.

Йоганссон наголосила, що особливе занепокоєння викликає те, що організовані злочинні угруповання все частіше рекрутують дітей у цій сфері.

Міністри внутрішніх справ ЄС продовжать також обговорювати питання міграції та систему нелегальних мігрантів.
 

Ще на цю тему