Українська розвідка отримала доступ до секретних документів з серверів Міноборони РФ 

12:20 04.03.2024

Українська розвідка здійснила успішну DDoS-атаку проти Міністерства оборони Росії, у результаті чого вдалося отримати доступ до серверів, шифрів та секретних документів.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

"Тепер українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало мо РФ , а також - масивом секретної службової документації російського міністерства війни.

Йдеться про накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші документи, які циркулювали між >2000 структурних одиниць силового відомства Росії", - йдеться в повідомленні.

У розвідці зазначають, що одержана інформація дозволяє встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок, кажуть в ГУР. Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів МО РФ, а ще заступників, помічників, спеціалістів - усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою "Бюрократъ".

У розпорядженні воєнної розвідки України, наприклад, опинилась службова документація заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова. Він відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною, розповіла розвідка.

"Робота у кіберпросторі Росії, спрямована на перешкоджання й параліч діяльності відповідальних за війну проти українського народу силових органів та посадовців держави-агресора, триває. Далі - буде!" - наголосили в ГУР.
 

Ще на цю тему