Місії ООН припиняють працювати з російськими авіакомпаніями

10:40 04.03.2024

Російські авіакомпанії втратили майже всі контракти з місіями Організації Об'єднаних Націй (ООН) через серйозну стурбованість у сфері безпеки польотів Міжнародною організацією цивільної авіації. 

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на російські ЗМІ. 

Російські оператори завершують зобов'язання за старими контрактами та залишать ринок авіаперевезень для ООН у першому кварталі 2024 року. Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) висловила серйозне занепокоєння у сфері безпеки польотів (Significant Safety Concern, SSC) на російській техніці, після чого Секретаріат ООН обмежив участь російських компаній у нових конкурсах на постачання авіапослуг.

Згідно з міжнародними угодами, повітряне судно не може бути законно зареєстроване більш ніж в одній державі. Подвійна реєстрація викликає проблеми, пов'язані з міжнародним визнанням ліцензії радіочастот для роботи обладнання літака та сертифіката його льотної придатності.

Після вторгнення Росії в Україну низка країн запровадила санкції, які стосувалися і російського транспорту. Вони передбачають заборону на продаж Росії повітряних суден та запчастин до них. Після цього компанії Airbus та Boeing, виробники моторів та інших складників відмовили російським перевізникам у співпраці. У відповідь влада РФ примусово без дозволу власників перереєструвати 600 іноземних літаків у Росії (переважно Airbus та Boeing).
 

Ще на цю тему