Канада запровадила додаткові обмеження на імпорт російських алмазів

10:30 02.03.2024

У п’ятницю, 1 березня, міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі оголосила, що її країна разом з партнерами по G7 запроваджує додаткові обмеження на імпорт російських алмазів відповідно до Положення про спеціальні економічні заходи щодо Росії.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу уряду Канади.

За словами Жолі, заборона доповнює введені Канадою в грудні 2023 року обмеження на імпорт алмазів і ювелірно-діамантової продукції з Росії, спрямовані на непрямий імпорт російських діамантів вагою 1 карат і вище.

"Це відповідає зобов'язанням, узятим у лютому, травні та грудні 2023 року лідерами G7, зі скорочення доходів путінського режиму від експорту непромислових алмазів із Росії", - йдеться в заяві.

Канада продовжуватиме співпрацювати з країнами G7 та іншими міжнародними партнерами для впровадження комплексних заходів контролю, які забороняють доступ російських алмазів на ринки країн G7. Це надасть канадським споживачам додаткові гарантії того, що алмази, які вони купують, не підтримують незаконну війну Росії, пише пресслужба.

Останні заходи підтверджують рішучість Канади покласти додаткові витрати на режим диктатора Володимира Путіна за його невиправдану агресивну війну проти України.

"Канада була в авангарді запровадження економічних бар'єрів проти режиму Путіна відтоді, як він розпочав своє жорстоке повномасштабне незаконне вторгнення в Україну, що спричинило руйнівні втрати для українців. Разом з нашими союзниками та партнерами ми запровадили суворі санкції проти російського режиму і будемо продовжувати це робити, щоб притягнути Путіна та його поплічників до відповідальності", - наголосила глава МЗС Канади Жолі. 

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.


 

Ще на цю тему