Росіяни мріють про швидке відновлення виробництва літаків А–50

09:00 02.03.2024

Росія планує відновити виробництво літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50 після втрати двох таких бортів за останні два місяці. 

Про це повідомив глава держкорпорації "Ростех" Сергій Чемезов, пише ZN.UA.

За словами російського посадовця, відновлення виробництва відбувається "через потребу у цих літаках з боку ВКС РФ, а також через зацікавленість іноземних країн у закупівлі таких засобів".

Він зазначив, що виробництво обов’язково відновлять, тому що підприємства мають відповідні потужності для виробництва як радарних станцій, так і самих літаків цього типу.

Як відомо, літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був створений у 70-х роках для покращення протиповітряної оборони СРСР.

Він розроблений на базі військово-транспортного літака Ил-76, на який встановили трьохкоординатну радарну станцію "Шмель". РЛС здатна виявляти повітряні та надводні цілі на дальності до 700 та 300 кілометрів відповідно.

Відповідно до інформації з відкритих джерел, ВКС РФ мають зараз у своєму розпорядженні п’ять літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50, з яких тільки чотири готові до використання.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему