УДП – єдиний річковий перевізник української руди для HBIS Serbia

12:40 01.03.2024

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» залишається єдиним річковим перевізником української руди для сербського металургійного гіганта.

Як інформує видання USM у 2024 році УДП залишається єдиним річковим перевізником української руди для європейського металургійного гіганта HBIS Serbia, повідомили в компанії.

Торік пароплавство відновило рейси на Середній Дунай. Доставка залізорудної сировини продовжується і цьогоріч.

«Ми постійно проводимо консультації з нашими партнерами щодо збільшення обсягів. Питання не у тому, передати ці обсяги саме УДП. Єдине питання – чи потрібні нашому клієнту додаткові обсяги», – коментує заступник генерального директора УДП Владислав Бєлах.

Минулого року HBIS Serbia зупинило одну з двох доменних печей потужністю 900 тис. тонн чавуну. У січні цього року підприємство заявило, що перезапустить її лише після пожвавлення на ринку.

Загалом по країнам ЄС виплавка сталі минулого року зменшилась на 7% і продовжує скорочуватись на початку цього року. У Сербії падіння склало 34%. «Зросте попит на метал, зростуть і обсяги поставок сировини на металургійні комбінати», – зазначає Владислав Бєлах.

Як раніше повідомляв USM, у зв’язку з блокуванням західного кордону, УДП запропонувало перенаправити вантажі, які перевозились у країни ЄС вантажівками, на річковий транспорт.

Ще на цю тему