Франція замовила для ЗСУ сотню дронів Delair: коли їх відправлять в Україну

10:40 01.03.2024

Франція замовила компанії Delair 100 безпілотних літальних апаратів для українських військових. Вже влітку безпілотники мають відправити до України.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Twitter міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню.

"Завдяки інноваційній програмі Франція замовляє у Delair 100 боєприпасів з дистанційним управлінням, які надійдуть в Україну цього літа", - написав Лекорню.

За його словами, французький військово-промисловий комплекс отримає замовлення на виготовлення двох тисяч таких безпілотників для французької та української армій.

"Загалом у нашій оборонній промисловості буде замовлено дві тисячі дистанційно керованих безпілотників. Для потреб наших військ та потреб України", - зазначив Лекорню.

Що відомо про дрони Delair

Компанія Delair виробляє кілька моделей розвідувальних безпілотників дальністю польоту від 8 до 100 км. Дрони, як правило, розраховані на виконання завдань зі збору інформації, моніторингу та розвідки.

Лекорню не повідомив, які саме дрони отримають ЗСУ. Але судячи з опублікованих фото, йдеться про модель Delair DT46. Безпілотник може пролітати близько 100 км і нести навантаження до 5 кг, при цьому він здатний приземлятися в повністю автономному режимі на майданчик розміром 80 на 20 метрів.

Ще на цю тему