Ще два кримських колаборанта отримали підозру

17:20 29.02.2024

СБУ повідомила про підозру ще 2 кримським колаборантам, які співпрацювали з «центрами військового виховання» РФ.

Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність 2 колаборантів, які забезпечували зброєю, екіпіруванням та навчальним обладнанням так званий «регіональний центр з підготовки до військової служби та військово-патріотичного виховання», повідомляє Головне управління СБУ в АР Крим у Фейсбуці.

«У цій мілітарній «установі» інструктори рф навчають кримських школярів тактиці ведення бою, проводять вогневу та диверсійно-розвідувальну підготовку, агітують вступати до лав російської армії та намагаються «прищепити» ненависть до України», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, один з фігурантів — Парубін Ігор, постачав окупантам зброю й екіпірування для «практичних занять» з вогневої підготовки, де дітей вчать застосовувати різні зразки стрілецького озброєння. 

У 2023 році колаборант отримав півмільйона рублів злочинного прибутку, забезпечивши ворога навчальними автоматами АК-74М, шоломами, захисними окулярами та ремінно-поясними системами (РПС).

Друга викрита колаборантка — Алла Трошина, вона займалася постачанням навчального обладнання та канцелярських товарів в так званий «кримпатріотцентр». 

Окрім співпраці з цією окупаційною «організацією», Трошина вела активну «підприємницьку діяльність» з іншими псевдоустановами рф. На її рахунку 200 виконаних «державних» контрактів, загальною сумою у 20 млн рублів.

На підставі зібраних доказів Парубіну та Трошиній заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). 

Оскільки викриті колаборанти перебувають на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.
 

Ще на цю тему