МЗС Британії: Успіх України у війні проти РФ – «найбільше випробування нашого покоління»

10:20 29.02.2024

Молодший міністр закордонних справ Ендрю Мітчелл під час виступу в Палаті громад 28 лютого назвав забезпечення успіху України у боротьбі з Росією є "найбільшим випробуванням нашого покоління".

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на PA Media.

Мітчелл назвав президента Росії Владіміра Путіна "неоімперіалістичним хуліганом", який продовжує кидати росіян на повномасштабну війну, "незважаючи на ціну для України і його власного народу".

"За останні місяці Путін відправив близько 50 тисяч молодих росіян на смерть, щоб узяти Авдіївку – місто, де до війни мешкали лише 35 тисяч людей. Ми повинні і зробимо все можливе, щоб він зазнав поразки, бо це найбільше випробування для нашого покоління", – додав він.

Представник британського МЗС наголосив, що зусилля західних держав із підтримки України та стримування Росії "мають вплив".

"ЄС погодив багаторічний пакет фінансування у розмірі 50 мільярдів євро, Німеччина подвоїла свою військову допомогу, і найближчими тижнями ми очікуємо, що ще кілька наших партнерів підпишуть двосторонні угоди про безпеку з Україною", – перерахував Мітчелл.

Він додатково закликав не зупинятись і продовжувати ці зусилля, посилюючи санкції проти військової машини Путіна та шукаючи шляхи використання заморожених російських активів на підтримку України.
 

Ще на цю тему