Греція хоче допомогти Вірменії в інтеграції на Захід

10:40 28.02.2024

Греція сподівається допомогти Вірменії в західній інтеграції, вважаючи, що поліпшення зв'язків Єревана з Євросоюзом сприятиме стабільності в кавказькому регіоні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

Під час зустрічі зі своїм вірменським колегою Ніколом Пашиняном в Афінах у вівторок прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що його уряд сподівається допомогти Єревану в зміценнні його партнерства із Заходом.

"Ми повністю підтримуємо орієнтацію Вірменії на Захід. Природно, що наша країна, як член Євросоюзу та НАТО, готова зробити свій внесок за допомогою ноу-хау та досвіду в побудові цієї нової ліберальної демократії", – сказав грецькій прем'єр.

ЗМІ: Зеленський на початку наступного тижня відвідає Вірменію і, можливо, Азербайджан
Своєю чергою Пашинян подякував Міцотакісу за підтримку його уряду в підготовці нових переговорів про партнерство між ЄС та Вірменією, які були узгоджені на початку цього місяця та окреслили заплановані Єреваном реформи у сфері верховенства права, а також інвестиційні програми за підтримки ЄС.

"Наша співпраця (з ЄС) вже принесла результати, і я впевнений, що в найближчому майбутньому ці результати стануть більш помітними", – сказав він.

Ще на цю тему