"Агенція оборонних закупівель" уклала прямий контракт з виробничим підприємством зі Швеції

10:00 28.02.2024

Сили оборони України сьогодні мають на озброєнні низку різних зразків ОВТ шведського виробництва

Міністерство оборони України повідомляє, що "Агенція оборонних закупівель" уклала перший прямий контракт зі шведським виробничим підприємством під час візиту в Україну очільника оборонного відомства Швеції Пола Йонсона. "Співпраця з іноземними партнерами – це пріоритет Міноборони, який дозволить нам покращити забезпечення Збройних сил України і зміцнити боєздатність", — прокоментував угоду заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Як відзначають в Міноборони України, контракт було укладено за підтримки шведської "Адміністрації оборонних матеріалів" (Swedish Defence Materiel Administration, FMV), у рамках підписаної ще у липні 2023 році Угоди про співпрацю.


"Шлях у тисячу миль починається з першого кроку. І на цьому шляху ще багато проєктів, які ми маємо реалізувати у партнерстві із нашими колегами з FMV для забезпечення нагальних потреб Збройних сил України, але цей перший крок є відповідальним та найважливішим!", – зазначила директор "Агенції оборонних закупівель" Марина Безрукова.

У Міноборони відзначають, що угода зі Швецією дає змогу пришвидшити розбудову власної агенції та здійснювати подальші закупівлі. Крім того, узгоджений зі шведами план дій передбачає також й можливість підключитися до поточних шведських закупівель.

"Досвід нашої співпраці за цим першим контрактом дозволить прокласти шлях для багатьох наступних контрактів найближчим часом та зміцнити Збройні сили України", — відзначив гендиректор FMV Горан Мортенссон.

Ще на цю тему