У Криму російські силовики знову провели обшук у голови регіонального Меджлісу Аметова

16:00 27.02.2024

У Криму у домашньому музеї ветерана кримськотатарського національного руху, голови Судакського регіонального Меджлісу Ільвера Аметова російські силовики знову провели обшук.

Про це повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«22 лютого поліцейські та люди у цивільній формі прийшли з обшуком до домашнього музею голови Судакського регіонального Меджлісу Ільвера Аметова», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, обшук тривав майже п'ять годин.

Як відомо, Ільвер Аметов колекціонує старовинні експонати зброї понад двадцять років.

«У мене тут є «лимонки» (ручна граната протипіхотна), патрони, але вони всі порожні. Я їх давно спустошив», - розповів він.

Сам Аметов вважає, що його переслідують за громадську діяльність та за статус голови регіонального Меджлісу.

«Я ні від чого відмовлятися не буду. Народ мене обрав. Якщо народ скаже, що я не потрібний, я того ж дня піду», - прокоментував активіст.

Це не перший обшук у Аметова. У травні 2017 року силовики прийшли до нього додому через підозру у підриві електроопор у Херсоні. У вересні 2019 року, також під час обшуку особистого музею, силовики вилучили старовинні рушниці та посвідчення члена Меджлісу кримськотатарського народу, ветерана кримськотатарського національного руху.

У серпні 2020 року Судакський міський суд визнав Ільвера Аметова винним у незаконному зберіганні зброї. Його засудили до 8 місяців обмеження волі.

У лютому 2022 року т.з. «Верховний суд» окупованого Криму скасував рішення Судакського міського суду та надіслав справу на новий розгляд.
 

Ще на цю тему