Анджей Дуда розповів про результати зустрічі західних лідерів у Парижі 

12:00 27.02.2024

Президент Польщі Анджей Дуда поділився результатами зустрічі західних лідерів у Парижі, яка стосувалася підтримки України у війні проти Росії.

Зокрема «найближчим часом» союзники зможуть надати Україні значну партію артилерійських боєприпасів, сказав Дуда. Він зазначив, що «це те, чого Україна потребує найбільше», повідомляє ZN.UA з посиланням на видання PAP.

«Це дуже конкретна відповідь не лише європейських лідерів, адже тут також були представники Канади та Сполучених Штатів. Сподіваюся, що це буде реалізовано найближчим часом, і Україна отримає підтримку у вигляді боєприпасів», − повідомив він.

Дуда додав, що дискусія також охоплювала інші форми підтримки України, зокрема йшлося про допомогу в розмінуванні, охороні державного кордону та співпрацю у сфері виробництва ракет.

«Україна має власне ракетне виробництво, але їй можна передати сучасні технології, якими володіють західні країни для модернізації процесів. У результаті Україна сама зможе виробляти набагато більше сучасних ракет для своїх оборонних потреб», − підкреслив він.

За словами польського президента, найбільш пристрасна дискусія точилася навколо питання про «введення військ в Україну». Дуда зауважив, що поки немає ніяких конкретних рішень у цьому питанні.

Водночас Дуда відмовився відповідати на запитання про надання Україні далекобійних ракет, заявивши, що «окремі країни самі визначать, яку саме допомогу надавати».

Серед інших учасників були президент Фінляндії Саулі Нііністьо, президент Румунії Клаус Йоганніс, президент Литви Гітанас Науседа, канцлер Німеччини Олаф Шольц, канцлер Австрії Карл Негаммер, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес і міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон.
 

Ще на цю тему