Данія завершила розслідування вибухів на російських «Північних потоках»

08:20 27.02.2024

Данія припинила розслідування вибухів на російських газопроводах у Балтійському морі «Північний потік» й «Північний потік-2». 

Про це повідомила поліція країни, після чого Данія стала другою країною, яка закрила це розслідування – раніше це зробила Швеція, пише ZN.UA

Трубопроводи були підірвані у шведській і данській економічних зонах у вересні 2022 року. 

«Розслідування привело владу до висновку, що мала місце навмисна диверсія на газопроводах. Однак оцінка полягає в тому, що немає достатніх підстав для порушення кримінальної справи в Данії», – йдеться в заяві поліції Копенгагена від 26 лютого, повідомляє Reuters.

Данська поліція заявила, що співпрацювала з відповідними іноземними партнерами і що проведене ними розслідування було «складним і всеосяжним». Представник поліції відмовився уточнити, чому було недостатньо підстав для продовження розслідування і з якими органами влади вони поділилися своїми висновками.

Швеція припинила розслідування вибухів, заявивши, що не має юрисдикції у цій справі, але передала виявлені докази німецьким слідчим, які ще не опублікували жодних висновків. Німецький уряд, як і раніше, «дуже зацікавлений» у з'ясуванні причин вибухів, заявив 26 лютого у Берліні речник уряду.
 

Ще на цю тему