У ГУР МОУ розкрили плани виробництва боєприпасів у РФ та їх постачання з КНДР

21:00 26.02.2024

РФ намагається ще раз масштабувати виробництво боєприпасів на третину від показників 2023 року
У2024 році у РФ планують виготовити 2,7 млн артилерійських боєприпасів, що буде ще одним кроком до збільшення їх виробництва з 2 млн у 2023 році.

Як інформує видання «DEFENSE EXPRESS»
Про це повідомив заступник начальника ГУР МО України генерал-майор Вадим Скібіцький.

Водночас такий план, як зазначили у ГУР МОУ, означає потребу провести модернізацію виробництва, розконсервацію або створення нових виробничих ліній, а також результату кооперації десятків російських підприємств, які також мають масштабувати своє виробництво. Й тому реалізація таких планів цілком залежить від реалізації дієвих санкцій, які мають бути направлені на недопущення потрапляння до РФ виробничого обладнання.

"Росія спромоглася виготовити два мільйони боєприпасів, а на цей рік, здається, хоче вийти на 2,7 мільйона боєприпасів. Але це плани. Побачимо, чи будуть вони здійснені", - зазначив Вадим Скібіцький у розлогому інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Також у ГУР МОУ зазначили, що з КНДР до РФ вже завезено 1,5 млн артилерійських боєприпасів у калібрі 122- та 152-мм. Водночас їхня якість настільки низька, що 50% взагалі не спрацьовують, а друга потребує перевірки та відновлення.

Й маємо зазначити, що рашисти дійсно бідкаються на систематичний масовий брак у боєприпасах з КНДР. Причина цього - те, що боєприпаси достатньо старі й були вироблені у 70-80-х роках, тобто на низьку якість накладаються й строки зберігання, зазначив Вадим Скібіцький.

З боку Defense Express зазначимо, що цілком можливо, що КНДР більше не зможе за короткий строк відправляти таку величезну кількість боєприпасів. Справа в тому, що вже у 90-х роках КНДР залишилась без підтримки з боку СРСР із паралельним скороченням допомоги від Китаю. Й у країні банально почало не вистачати грошей навіть на їжу й у середині 90-х країну охопив голод, який з 1995 по 1999 рік, за найбільш песимістичними оцінками, забрав життя 3 млн осіб.


Й цілком можливо, що ситуація зі снарядами з КНДР повторить долю снарядів з Білорусі, яка залишилась без їх запасів.

"З Білорусі росіяни вивезли вже всі боєприпаси, зараз звідти немає що брати. Білоруси намагаються зараз відновити своє виробництво. Але це зовсім не ті обсяги, про які ми думаємо", - розповів заступник начальника ГУР МОУ.

Ще на цю тему