Індія домоглася звільнення кількох своїх громадян із армії РФ

13:20 26.02.2024

У Міністерстві закордонних справ Індії у понеділок заявили, що кілька індійців, які перебували у лавах російської армії, були звідти звільнені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті індійського МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві підтвердили інформацію ЗМІ про те, що деякі громадяни Індії служать у російській армії і просять допомогти їм звідти звільнитися, хоча і назвали такі повідомлення неточними.

Там додали, що кожен подібний випадок, доведений до відома посольства Індії у Москві, був детально розглянутий владою РФ, у результаті чого кількох індійців уже звільнено.

«Ми, як і раніше, у першочерговому порядку, маємо намір активно працювати з російською владою над усіма відповідними справами громадян Індії щодо дострокового звільнення з російської армії», – йдеться у пресрелізі МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого МЗС Індії попросило Росію про дострокове звільнення деяких індійців, які працюють у російській армії на «допоміжних роботах».

Заява Міністерства закордонних справ була зроблена після того, як індійська газета The Hindu повідомила, що близько 100 індійців були найняті в російську армію минулого року за контрактами, які триватимуть щонайменше один рік.

Ще на цю тему