Корея посилить контроль за експортом до Росії та Білорусі

11:40 26.02.2024

Південна Корея планує посилити експортний контроль щодо санкційних товарів, які заборонено постачати до Росії та Білорусі.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на міністерство торгівлі, промисловості та енергетики Південної Кореї, передає Укрінформ.

"Міністерство посилить здійснення експортного контролю у співпраці з відповідними організаціями, оскільки буде більше спроб ухилитися від експортного контролю, і кількість поставок обхідними шляхами зросте", - йдеться в заяві міністерства.

Як зазначається, відомство особливо зосередиться на моніторингу експорту "високопріоритетних товарів", у тому числі мікросхем, які можуть бути застосовані до безпілотників.

Південна Корея також докладе зусиль для інформування експортерів про оновлений список контрольованої продукції, щоб запобігти несанкціонованому експорту через недостатню обізнаність, заявили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея минулого тижня посилила експортний контроль за 682 товарами подвійного призначення до Росії та Білорусі через санкції.

Також у МЗС країни повідомили, що південнокорейська компанія Daesung International Trading, на яку США наклали санкції за ймовірні зв’язки з Росією, зараз знаходиться під розслідуванням у самій Південній Кореї.

Теми:

Ще на цю тему