Нова атака ударних дронів по РФ - який завод уражено

13:30 24.02.2024

Уражений комбінат виконує замовлення для військово-промислового комплексу РФ

Служба безпеки України спільно з Головним управлінням розвідки Міноборони України організували чергову дронову атаку на один з об’єктів на території РФ — про це на своїх ресурсах повідомляє канал "Армія TV" з посиланням на власні джерела.

"Цей металургійний комбінат працює на військово-промисловий комплекс росії та виконує велику кількість державних замовлень. Сировину із цього підприємства використовують для виготовлення російських ракет, артилерії і безпілотників", — йдеться у повідомленні. Йдеться про "Новолипецький металургійний комбінат" або ж НЛМК.

Скільки саме далекобійних ударних дронів було використано не повідомляється, але відзначається, що дрони поцілили в установки, які використовуються для первинного охолодження неочищеного коксового газу. "Робота на підприємстві не відновиться довгий час", — відзначають в "Армія TV".

"Новолипецький металургійний комбінат" розташований орієнтовно у понад 270 км від кордону з Україною, тож ця ціль є досяжною для різних типів далекобійних ударних дронів, які є на озброєнні Сил оборони України. Цей комбінат є одним з найбільших підприємств чорної металургії у РФ.


На атаку українських дронів у так званому "міноборони" РФ відреагували вже у традиційному стилі, заявивши, що над територіями низки областей, зокрема й Липецької, було збито низку безпілотних літальних апаратів.

Момент ураження цілі

Разом з тим, губернатор Липецької області Ігорь Артамонов заявив про загоряння в одному з цехів НЛМК, і що причиною може бути "падіння літального апарату". А потім фактично продублював інформацію від міноборони РФ про збиття двох безпілотників над територією області. Водночас на оприлюднених відео чітко видно кадри прильоту по об’єкту в НЛМК.
Українські ударні дрони з 2024 року завдають регулярних ударів по об’єктах на території РФ, передусім було здійснено серію ударів по низці нафтопереробних заводів, і станом на початок лютого вже йшлося про мільярди збитків у результаті ефективних влучань наших БПЛА.

Також нагадаємо, що на 2024 рік Мінстратегпромом було оголошено план на виробництво понад тисячі дронів з дальністю у понад 1000 км і ще 10 тисяч середньої дальності на сотні кілометрів. А нещодавно у Мінцифрі повідомляли, що сьогодні в Україні є до 10 компаній, які виробляють безпілотники, що можуть долетіти до Москви та Санкт-Петербурга.



UJ-22 Airborne під час презентації "Армії дронів"
Наприклад, під час однієї з атак по РФ 18 січня були використані безпілотники, що мають дальність у 1250 км.

Теми:

Ще на цю тему