США наклали санкції на російську платіжну систему «Мір»

20:00 23.02.2024

Міністерство фінансів США у межах масштабного пакета санкцій до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну оголосило про обмеження проти російської платіжної системи "Мір".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Санкції ухвалені в межах заходів проти фінансової інфраструктури Росії з метою подальшого обмеження використання Росією міжнародної фінансової системи для продовження війни проти України.

Під американські обмеження потрапило акціонерне товариство "Національна система платіжних карток" (НСПК) – державний оператор платіжної системи "Мір", який належить центральному банку Росії.

"Поширення російським урядом системи "Мір" дозволило Росії розбудувати фінансову інфраструктуру, яка уможливлює спроби Росії уникнути санкцій і відновити розірвані зв'язки з міжнародною фінансовою системою", – йдеться в повідомленні Мінфіну США.

У США очікують, що все більше іноземних банків переставатимуть обслуговувати російські карти "Мір"
Під нові санкції США також потрапили дев'ять регіональних фінансових установ РФ, зокрема кілька зі штаб-квартирами в центрах російських військово-промислових баз; п'ять інвестиційних і венчурних фондів; та шість компаній у сфері фінансових технологій, які допомагають Росії.

Систему "Мір" створили в РФ після першої хвилі американських санкцій у 2014 році, коли агресор розв’язав війну проти України та анексував український Крим. Система мала стати ключовим елементом захисту Росії від санкцій.
 

Ще на цю тему