Прокуратура Криму зареєструвала понад 3200 кримінальних справ за роки російської окупації

11:40 21.02.2024

Кримська прокуратура зареєструвала понад 3200 кримінальних проваджень за роки агресії Російської Федерації проти України.

Про це під час медіамарафону «10 років російської агресії в Україні. Шлях до справедливості» в Укрінформі повідомив перший заступник керівника прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Віталій Секретар.

“Загальна кількість зареєстрованих проваджень — понад 3200. Але треба усвідомлювати, що багато з них мають ознаки магістральних. Тобто могло розпочинатися одне провадження, приміром, за фактом привласнення і знищення майна, але це не означає, що воно стосується одного об’єкту. Адже досліджується весь масив проблем, які виникали з майном. Так само є кримінальне провадження стосовно депортації цивільного населення з Криму в інші регіони”, - сказав він.

Секретар додав, що прокуратура скерувала до суду понад 550 обвинувальних актів.

“Вироків у нас уп'ятеро менше - 107 станом на зараз. Кваліфікація - різна, починаючи від 146-ї загальнокримінальної статті, 162-ї - про незаконні обшуки. Також є держзради, посягання на територіальну цілісність, новий великий об'єм злочинів, що стосується колабораціонізму, пропагандистів, воєнні злочині, що також мають різний спектр. Тому цифри не завжди говорять про об'єктивність. Злочинів, безумовно, було набагато більше”, - наголосив заступник керівника прокуратури.
 

Ще на цю тему