СБУ повідомила про підозру ще 14 кримським колаборантам, які співпрацюють з каральними органами рф

14:40 20.02.2024

Служба безпеки продовжує викривати колаборантів, які співпрацюють з агресором у тимчасово захоплених регіонах України.

Як повідомляе Головне управління СБУ в АР Крим на своей сторінце в Фейсбуці. За даними слідства, у 2023 році 14 «підприємців» анексованого півострову уклали злочинні «контракти» з псевдоустановами, які відповідають за проведення масових репресій та силове насадження кремлівського режиму. 

Серед них «депутат» від путінської партії «єдина росія», який відповідав за будівництво адмінбудівель для окупаційних «прокуратури» та «мвс» півострова. За свої «послуги» колаборант отримав півмільярда рублів.

Також серед викритих колаборантів житель міста Севастополь, який з 2020 року регулярно співпрацює з окупаційною владою анексованого півострова, а у 2023 році пішов на співпрацю з окупаційною владою Запорізької області та займався встановленням сигналізацій для так званої «прокуратури» регіону.

Встановлено, що інші викриті колаборанти співпрацювали з так званими окупаційними «прокуратурою», «слідчим ізолятором», «відділами мвс», «службою виконання покарань» та іншими псевдоустановами рф.

Ворожі поплічники сплачували до бюджету країни-агресора мільйони рублів у вигляді «податків» і «зборів», матеріально підтримуючи російську агресію.

На підставі зібраних доказів їм заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). 

Оскільки викриті колаборанти перебувають на тимчасово окупованій частині регіону, тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему