«Може втратити більше, ніж Росія» - США розглядають можливість санкцій проти Китаю

10:20 20.02.2024

США розглядають можливість запровадження санкцій проти китайських компаній, які, на їхню думку, допомагають Росії продовжувати війну в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомили члени Конгресу в інтерв'ю CNBC.

Конгресмен-демократ Джеральд Конноллі заявив, що законодавці розглядають такі плани, зваживши, що аналогічні заходи були запропоновані Європейським Союзом.

«Китай має зрозуміти, що ті самі санкції, які починають реально діяти в Росії і впливають на російську продуктивність, економічні показники і якість життя, можуть бути застосовані й до Китаю, – сказав він. – І, чесно кажучи, Китай може втратити набагато більше, ніж Росія».

Конноллі зазначив, що санкції можуть бути запроваджені «дуже скоро».

«Сподіваюся, сама загроза цього і той факт, що європейці віднедавна справді серйозно ставляться до цього, має прояснити деякі думки в Пекіні», – додав він.

За словами конгресмена, якби широкі санкції були застосовані до Китаю, «це б дуже сильно вдарило по ньому». «А їхні економічні показники зараз і так слабкі. Тому, сподіваюся, Китай ретельно прорахує, що наслідки підтримки насильства й аморальності Росії в Україні – не за горами», – додав він.

Щодо характеру санкцій, то, за словами сенатора Бена Кардіна нині Конгрес разом з адміністрацією президента Джо Байдена розглядають відповідні варіанти.

Як повідомлялося, Європейський Союз готується запровадити санкції проти китайських компаній, які допомагають Росії обходити західні обмеження щодо РФ.

Пропозиції, які стануть частиною 13-го пакету санкцій ЄС можуть бути розглянуті наприкінці лютого – до другої річниці війни. Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель заявив у понеділок, що ці плани набули особливої актуальності після смерті російського опозиціонера Олексія Навального.

Теми:

Ще на цю тему