Три країни блокують фінансування Bayraktar для України – ЗМІ

16:00 19.02.2024

Греція, Кіпр і Франція заблокували фінансування постачання для України безпілотників Bayraktar і артилерійських снарядів турецького виробництва, які мали закуповуватися за європейські кошти.

Про це повідомляє грецьке видання Kathimerini, передає Укрінформ.

“Під час засідання Комітету з питань політики та безпеки Європейського Союзу на початку минулого тижня три країни заявили про свою опозицію, наклавши вето на пропозицію, яка, як здавалося, отримала підтримку більшості держав-членів”, - інформує видання.

Посилаючись на дипломатичне джерело в Брюсселі, видання зазначає, що постійні представництва Греції та Кіпру в ЄС певний час мали ознаки того, що готується велике замовлення з боку Туреччини, яке буде фінансуватися за кошти ЄС, призначені для екстрених потреб України.

“Коли це дійсно підтвердилося, постійні представники Греції, Кіпру та Франції швидко відреагували, заблокувавши процедуру”, - зазначає видання.

Нагадаємо, турецька компанія Baykar в Україні будує підприємство, за 12 місяців очікується початок етапу внутрішнього технічного оснащення. Потужність становитиме близько 120 одиниць щороку.
 

Ще на цю тему