Українськи біженці зможуть залишатися в Британії до вересня 2026 року

08:20 19.02.2024

Велика Британія продовжить власникам українських віз, які мають право залишитися у Сполученому Королівстві, такий дозвіл ще на 18 місяців.

Міністерство внутрішніх справ Великої Британії повідомило, що особи за однією з візових схем тепер зможуть подати заявку на перебування до вересня 2026 року та мати однакові права на доступ до роботи, пільг, медичної допомоги та освіти. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на міністерство внутрішніх справ країни, пише ZN.UA.

З початку 2025 року сотні тисяч українських біженців, які втекли від війни після вторгнення Росії, зможуть подати заявку на те, щоб залишитися у Британії і надалі мати право на доступ до роботи, медичної допомоги та освіти, заявив уряд країни.

"Ця нова схема продовження візи надає українцям у Великій Британії певність і впевненість щодо їхнього майбутнього, оскільки ця війна триває, і ми продовжуватимемо надавати безпечний притулок для тих, хто тікає від конфлікту", — заявив міністр міграції Том Персглоув.

Британія має дві схеми для українських біженців – одна діє для тих, чиї сім’ї вже перебувають у Великій Британії, а інша дозволяє британцям пропонувати житло тим, хто тікає від війни – оскільки вторгнення Росії в Україну все ще триває. У міністерстві внутрішніх справ заявили, що продовження торкнеться понад 283 тисяч українців у Британії.
 

Ще на цю тему