Інженери AiTelly зробили візуалізацію знищення великого десантного корабля «Цезар Куніков» / Відео

15:00 17.02.2024

Інженери з команди AiTelly зробили візуалізацію атаки українських водних дронів MAGURA V5 по великому російському десантному кораблю "Цезар Куніков". 

Відео вони опублікували на своїй сторінці в YouTube, пише ZN.UA.

"Коли ціль з'являється у полі зору, морські безпілотники на максимальній швидкості рухаються до неї та врізаються в борт корабля. Від удару активізовується запал, випускаючи єдину у цьому дроні радянську складову – бомбу, призначену для завдання потужного удару, — коментують експерти те, що відбувається на відео. - Вибуховий заряд вражає корабель, пошкоджуючи відсік з боєприпасами".

Фахівці зауважили, що "Цезар Куніков" потрібен для швидкої доставки десантних військ. Адже за раз це судно може перевозити до 450 тонн вантажу. Носові та кормові люки корабля забезпечують його швидке та безперешкодне завантаження та розвантаження. 

"Вантажний відсік займає дивовижну площу – 630 квадратних метрів. Такий великий простір дозволяє розмістити до 25 бронетранспортерів одночасно", – розповідає диктор на відео. 

Що ж стосується надводних дронів MAGURA V5, то вони є багатоцільовими та можуть виконувати великий спектр завдань. Дальність роботи цих катерів становить до 400 км, а радіус — до 800 км. Вони можуть працювати до 60 годин та нести вантаж вагою до 300 кг. Швидкість такого катера становить від 41 до 78 км/год.

"Такий великий радіус дії дозволяє йому автономно та ефективно патрулювати морські простори, забезпечуючи спостереження та атакувальні можливості. Крім того, MAGURA V5 може нести 300-кг боєголовки, що підвищує його універсальність та бойову ефективність", – розповідає експерт.

Нагадаємо, на світанку 14 лютого ЗСУ разом з ГУР МО атакували великий десантний корабель Росії "Цезар Куніков" п'ятьма морськими дронами Magura V5. Судно, яке перевозило боєкомплект, отримало критичні пошкодження лівого та правого бортів, після чого дало крен та пішло на дно поблизу Алупки, південніше населеного пункту Понизівка. За даними розвідки, більшість членів екіпажу загинули.

Ще на цю тему