Члени НАТО зобов’язалися поставити ЗСУ мільйон дронів

08:00 16.02.2024

Під час зустрічі міністрів оборони держав-членів НАТО у Брюсселі партнери надали Україні зобов’язання щодо постачання дронів для ЗСУ.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Це рішення було ухвалене за підсумками дводенних переговорів – спершу у форматі "Рамштайн", а потім у форматі Ради Україна-НАТО. "За останні кілька днів ми побачили нові зобов’язання союзників щодо допомоги Україні", – зауважив генсек.

Він, зокрема, повідомив про першу домовленість "коаліції дронів", яку очолять Британія та Латвія. "Група членів НАТО виступили з метою постачання Україні одного мільйона дронів", – повідомив Єнс Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО також наголосив, що Альянс є практично ексклюзивним постачальником військової допомоги Україні: "Разом члени НАТО забезпечують понад 99% військової допомоги". При цьому Столтенберг підкреслив, що часто – як і у випадку з дронами – лідерство у постачанні допомоги беруть на себе не США, а європейські члени, що є також відповіддю на занепокоєння у Вашингтоні щодо недостатнього фінансування оборонних витрат з боку європейських держав.

Ще на цю тему