Польща та Британія закликали Конгрес США ухвалити пакет допомоги Україні

18:40 15.02.2024

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав Конгрес США ухвалити пакет допомоги для України, який зіштовхнувся з опором у Палаті представників.

«Я хотів би, щоб ви розглядали це як наше спільне звернення до Палати представників Сполучених Штатів і особисто до спікера Майка Джонсона з проханням поставити пакет допомоги на голосування в Палаті представників. Це дуже важливе рішення, яке вплине на довіру до Америки в усьому світі», – сказав Сікорський під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном, повідомляє ZN.UA з посиланням на Reuters.

Раніше Кемерон вже закликав американських законодавців схвалити пакет допомоги Україні, заявивши, що «це питання глобальної безпеки», а також, що «немає нічого важливішого», ніж підтримка України на тлі російської агресії.

Після ухвалення законопроєкту у Сенаті спікер Палати представників Джонсон заявив, що хоче особистої зустрічі з президентом Джо Байденом, перш ніж поставити на розгляд пакет допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Нагадаємо, опір Джонсона проходженню законопроєкту у Палаті представників пов’язують із колишнім президентом Дональдом Трампом, який раніше чинив тиск на сенаторів-республіканців, закликаючи голосувати проти видлілення допомоги Україні.
 

Ще на цю тему