В Україні почав роботу трастовий фонд МВФ

08:00 15.02.2024

Розпочав роботу Фонд розвитку потенціалу України Ukraine Capacity Development Fund – UCDF. 

Цей трастовий фонд адмініструється МВФ. Фонд на сьогодні наповнено ресурсами урядів Японії, Нідерландів, Словаччини, Латвії, Литви та Ірландії, повідомляє ZN.UA з посиланням на Міністерство фінансів України.

“У середньостроковій перспективі цільовий бюджет Фонду розвитку потенціалу України у розмірі 65 млн доларів США сприятиме підтримці реформ, спрямованих на забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності, повоєнної відбудови та інтеграції до ЄС. Станом на сьогодні, внески донорів становлять 16,5 млн доларів США”, – повідомляє Мінфін. МВФ працює над збільшенням існуючого обсягу бюджету фонду та ймовірного долучення нових учасників трасту.

План роботи UCDF передбачає підтримку ключових напрямків реформ, які важливі для розвитку підприємництва і трансформацій в економіці та фінансовому секторі.

“Зокрема, фіскальні реформи, монетарна політика, зміцнення фінансової доброчесності, боротьба з корупцією, а також технічна допомога з макроекономічних питань”, – зазначається у звіті про початок роботи транзитного фонду Мінекономіки.

Конкретне спрямування проєктів – реформування, щодо поліпшення внутрішньої стабільності економіки України, реалізації проєктів повоєнної відбудови та інтеграції України до об'єднаної євроспільноти.

Раніше, прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів у Києві перемовини з командою Міжнародного валютного фонду на чолі з Умою Рамакрішнан. "Подякував за успішний другий перегляд програми EFF на 15,6 млрд доларів. Уряд наполегливо працює з партнерами у цьому напрямку. Маємо позитивне рішення щодо Ukraine Facility на 50 млрд євро, підтримку країн G7", - зазначив Шмигаль.

З експертами МВФ окреслено точки зростання ВВП, серед яких розвиток оборонно-промислового комплексу Також очільник уряду повідомив про роботу, що ведеться у напрямку конфіскації заморожених російських активів, які планується скерувати на відновлення країни.
 

Ще на цю тему