На російському кораблі «Цезар Куніков» під час знищення був вантаж - ГУР

17:00 14.02.2024

На російському великому десантному кораблі "Цезар Куніков" під час знищення був вантаж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Перехоплені радіопереговори росіян з місця знищення великого десантного корабля "Цезар Куніков" свідчать, що від ворожого судна після атаки спецпризначенців ГУР МО України залишилась лише "масляниста пляма", - ідеться у повідомленні.

Як заявили у ГУР, візуальний огляд місця затоплення корабля здійснюють російські гелікоптери Ка-52 та Мі-8. Ретранслятором інформації виступає військово-транспортний літак Ан-26.

"Спостерігаю уламки і маслянисту пляму", - констатує російський пілот.

За даними розвідки, "Цезар Куніков" упродовж 10 днів перебував на стоянці біля спеціалізованої причальної стінки (так званого "сліпа"), з якої загарбники здійснюють завантаження кораблів військовим озброєнням та технікою.

Як зазначили у ГУР, за попередньою візуальною оцінкою осадки корабля, під час затоплення “Цезар Куніков” був завантажений.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого ГУР заявило про знищення поблизу Алупки за допомогою ударних морських дронів Magura V5 російського великого десантного корабля "Цезар Куніков". Як додали в ГУР, "символічно, що російський офіцер, чиїм іменем назвали корабель, був убитий рівно 81 рік тому".

Ще на цю тему