Польські фермери почали протест ще на двох КПП, "Шегині" знову заблоковані для вантажів

15:20 12.02.2024

Польські фермери розширили акції протесту ще на два пункти перетину кордону та знову заблокували для вантажів КПП "Шегині – Медика".

Про це повідомила Державна прикордонна служба України (ДПСУ), пише "Європейська правда".

ДПСУ повідомляє, що з 10:10 у понеділок польські фермери почали протест біля пункту пропуску "Зосін". 

Торгпред України: На інцидент з зерном на кордоні потрібна реакція, щоб не почалося щось гірше
"Протестувальники мають намір пропускати по три вантажівки на годину. Легкові автомобілі, автобуси, транспортні засоби з гуманітарною допомогою, а також транспортні засоби до 3,5 тонни в обох напрямках будуть оформлятись у звичайному режимі", – зазначають прикордонники.

Також заблокували рух на КПП "Долгобичув", там фермери планують пропускати по дві вантажівки на годину в обидва боки. 

"Окрім цього, поновлено блокування на напрямку пунктів пропуску "Медика – Шегині". Планується пропускати по одній вантажівці в годину. На пропуск легкового автотранспорту та автобусів акція протесту поширюватись не буде", – деталізували у ДПСУ.

Нагадаємо, у п'ятницю фермери з усієї Польщі розпочали акцію протесту, що, як очікується, триватиме 30 днів. Вона передбачає, серед іншого, блокування доріг і прикордонних переходів з Україною.

У Держприкордонслужбі заявляли, що очікують протестів в районі п'яти КПП, двох із них – з понеділка, 12 лютого. КПП "Шегині – Медика" у вихідні тимчасово розблокували. 

Ще на цю тему