Місія ЄС відвідала морський порт Одеси

11:20 09.02.2024

Учасників консультативної місії ЄС ознайомили з роботою морського коридору, Одеського порту, а також показали наслідки атак РФ на портову інфраструктуру.

У середу, 7 лютого, консультативна місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС) відвідала Одеський порт, повідомляє usm.media з посиланням на АМПУ.

Серед учасників місії експерти КМЄС зі Швеції — радник з питань роботи портів Ерік Фросте та радник з питань морської безпеки Кенет Найнес. Їх ознайомили з роботою порту Одеси, морського коридору, а також розповіли й показали наслідки ушкоджень та знищень портової інфраструктури через атаки рф.

Начальник адміністрації Одеського морського порту Денис Карпов розповів, що за пів року роботи морського з портів Великої Одеси експортували понад 20 млн тонн вантажів.

«Близько 15 млн тонн – продукція українських аграріїв. Починаючи з 18 липня (припинення функціонування Зернової ініціативи), країна-агресор понад 30 разів атакувала портову інфраструктуру. Через російські атаки в Україні більше сотні обʼєктів портової інфраструктури, понад 300 тис. тонн зерна пошкоджено або знищено», — додав Денис Карпов.

Читайте також: Морські порти України здатні наростити потенціал агроекспорту.

Заступник голови ДП «АМПУ» Дмитро Барінов наголосив, що порти України ефективно працюють навіть під час війни.

«АМПУ системно працює над відновленням інфраструктури, веде облік зруйнованих об’єктів, залучає до співпраці міжнародні фінансові інститути та міжнародні програми та фонди. Ми завжди готові до співпраці, та розраховуємо на підтримку світового суспільства», — підкреслив Дмитро Барінов.
 

Ще на цю тему