Маск позбавляє захисників України ключової переваги на фронті: окупанти отримали доступ до американського супутникового інтернету

09:00 09.02.2024

Компанія Ілона Маска Starlink розширила зону покриття супутникового інтернету приблизно на половину окупованої території Луганської області. Російські загарбники із задоволенням кинулися користуватися новинкою.

Інформація щодо зміни зони покриття з'явилася на сайті Старлінка, повідомляє видання Думська.

Українські військовослужбовці повідомляють, що противники почали скористатися американським супутниковим інтернетом. Для доступу до швидкого зв'язку вони використовують закуплені у посередника в Арабських Еміратах та спеціально прошиті бази доступу Starlink.

У той же час зараз швидкість трафіку на прифронтовій лінії дуже впала, що також дуже шкодить нашим військовослужбовцям. Поки не зрозуміло, чому все це відбувається, можливо, це якась помилка або побічний ефект технічних робіт.

Фото з сайту Думська

Зазначається, що з перших днів повномасштабної війни вільний доступ до мережі Старлінк став однією з безперечних переваг української армії. Швидкий та ефективний зв'язок між фронтовими підрозділами – те, чого росіяни не могли досягти протягом усього цього часу.
 

Ще на цю тему