Києво-Печерська лавра отримала землю у користування після понад 30 років без рішення

19:00 08.02.2024

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" отримав земельні ділянки у постійне користування, після понад 30 років, коли земля, де розташовуються памʼятки національного та світового значення, не були оформлені відповідно до законів України.

Про це повідомили у МКІП у четвер 8 лютого, пише УНН.

Деталі

"Київська міська рада ухвалила рішення про надання Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" земельних ділянок у постійне користування для експлуатації та обслуговування об’єктів на вул. Лаврській, 9", - повідомили у міністерстві у соцмережах.

У МКІП зауважили, що понад 30 років земля, на якій розташовуються памʼятки національного та світового значення, не були оформлені відповідно до законів України. "Лавра зазнала серйозних втрат. Зокрема в результаті незаконної забудови та нецільового використання землі", - зазначили у відомстві.

Як вказано, спроб відвести земельні ділянки заповіднику було кілька, але до логічного завершення, тобто до затвердження проєкту землеустрою, справа не доходила. "Нарешті такий проєкт розробили", - наголосили у МКІП.

Тож, як зазначається, Київська міська рада своїм рішенням завершила тривалий процес впорядкування земельної документації заповідника. "Наразі пам'ятка культурної спадщини, що занесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, буде більш захищеною", - підсумували у МКІП.

Теми:

Ще на цю тему