ЄС розпочав процедуру скринінгу законодавства Молдови

10:00 08.02.2024

Євросоюз розпочав процедуру скринінгу молдовського законодавства, що є обов’язковою процедурою під час входження до ЄС країни-кандидата.

Про це повідомила у середу віцепрем'єр з євроінтеграції Молдови Крістіна Герасимов, яка перебуває у Брюсселі з робочим візитом, передає Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

«Сьогодні я очолила молдовську делегацію в Брюсселі, де ми розпочали процес оцінки відповідності молдавського законодавства нормам ЄС», - зазначила вона.


Віцепрем'єр з євроінтаграції Молдови також розповіла про зустріч із керівником Головного управління з питань сусідства та розширення ЄС Гертом-Яном Купманом.

«Ми обговорили подальші кроки у процесі вступу до ЄС… Узгодили пріоритетні дії та графік їх реалізації, приділивши особливу увагу реформі юстиції та процесу деолігархізації», - повідомила Герасимов.

Президент країни Мая Санду зазначила, що процес скринінгу законодавства Молдови «закладає основу для переговорів щодо вступу до ЄС і є найважливішим кроком на шляху до членства в ЄС».

«З нетерпінням чекаю на подальший прогрес», — написала Санду в соцмережі Х.

Ще на цю тему